Következő, Egzotikus ételek című sorozatomban a gasztronómia világába kalauzolom olvasóimat. Az alábbiakban leírom néhány különleges, egzotikus étel receptjét, melyekről talán kishazánkban még nem is hallottunk. Kezdjük a levesekkel:
Nyúlnyál rázva, nem keverve
Elkészítése: Végy két jól megtermett nyulat, ha lehet a Gyalog Galopp-ból jól ismert "vérnyulat". Két napig lógasd őket fejjel lefelé, hogy minél több nyál csöpögjön bele a - már előre alájuk készített - edénybe. Két nap elteltével, ha már elegendő nyúlnyál gyűlt össze (úgy 4 dl), a nyulat tedd félre, később még páratlan étel lehet belőlük (főleg ha csak az egyiket készíted el). A nyálat sózzuk, borsozzuk és a megdinsztelt hagymával egybeforgatjuk, megpirítjuk. Mikor egyett rottyan, egy kis almaecettel higítjuk, majd egy kis szerecsendiót reszelünk bele. Közben leveskockából 4 dl. levest készítünk ízlés szerint. A levesbe óvatosan beleöntjük az ízletes nyúlnyálat, de vigyázzunk, hogy ne keverjük. Egy shakerbe öntjük, majd jól összerázzuk, és kész is az ízletes nyúlnyál. Az étel forró nyári napokon lehűti a testet, téli hidegben pedig kivállóan melegít. Jó étvágyat kívánok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.