Már elég régóta és egyre gyakrabban halljuk, hogy klímaváltozás van. A szakemberek, tudósok mindezt a fosszílis energiákra fogják, amiben egy bizonyos fokig igazuk is van. Én azonban egyre biztosabb vagyok benne, hogy a klímaváltozás hátterében a gondolatok állnak. 

Mint tudjuk, az fog történni, amire nagyon sokat gondolunk, amire nagyon vágyunk. Ez lehet pozitív vagy negatív, tudatos vagy tudattalan, kollektív vagy egyéni. Emellett természetesen az esetek nagy részében tenni is kell valamit, hogy meglegyen az elképzelt cél. Például lottót venni, rámosolyogni valakire, átmenni a csipkerózsa falon (ahogyan a királyfi is tette), vagy akár autót gyártani. (Itt végül vissza is kanyarodtunk a fosszilis energia, az öko lábnyom problémájához, de ez egy másik történet). A lényeg az, hogy akiknél tél van, ők tavaszt vagy nyarat szeretnének, akiknél meg nyár hatalmas hőséggel, ott pedig enyhítő őszt vagy telet kívánnak - érthető módon, teszem hozzá. Mivel egyre több ember szeretne teljesen más időjárást (tudatosan vagy tudat alatt), így az univerzum kénytelen eleget tenni az emberek kívánságának, és teljesen összekuszálja, sietteti az éghajlatokat, hogy történjen már valami. És nem elhanyagolható tény, hogy ezért tesznek is az emberek valamit.

Miért gondolom így, ahogyan fentebb leírtam? Mert az elégedetlen emberek vannak többségben, az elégedettekhez képest. És így könnyű változtatni. De lehet nem is biztos, hogy rossz ez, ahogyan az egész van...

A lényeg az, hogy úgy gondolom, hogy ha elegen szeretnének valamit, és elegen tesznek is érte, akkor az meg fog valósulni.

Egyszerűen nincsen más választásunk!

 

ps.: Az erről szóló könyvem (a fenti irás bővített változata) 2012 elején fog megjelenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://balnavicc.blog.hu/api/trackback/id/tr25941396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.21. 09:44:30

gondolkoztam azon amit mondtal ?

Virag Imer?

na ö maga egy vicc.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.02.21. 10:01:25

És mire jutottál? Virág Imrét nem ismerem, de majd rákeresek.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.21. 23:10:27

Godnoltam a tanacs hivatalban vagy, akkor öt ismerni kell, regi tanacsi dolgozo.

Mar eleg volt fel emelegetni, jo kedvre derültük a regi törteneteken.
süti beállítások módosítása