Bréking nyúz

Címkék: politika viccek off igaztörténet

2008.09.26. 12:38

Pár perccel ezelőtt egy hat fős, transzparensekkel felszerelkezett tüntető "tömeg" jelent meg a Megyeháza előtt. A tüntetők "Gyere ki, te ganaj!" köszöntéssel üdvözölték Sós Tamást, Heves megye közgyűlésének elnökét. Az elnök nem tűnik fel, még az ablakon sem nézi meg az őt dicsőítő társaságot Az óriási, három fős rendőrségi osztag minden erejét megfeszítve tartja fenn a rendet.

A tét a megyei kórház megvédése a Hospinvesttől.

Közben Cser Ágnes vezetésével 60-80 fős vérszomjas nyugdíjas csoport tart a Megyeháza felé. Cser Ágnes kezében hangosbeszélő, és tőle hangos az egész Bajcsy-Zsilinszky utca. Pár perc múlva a tüntetésnek vége, az elnökasszony már nyugodtan sétálgat a Dobó tér környékén. Oszlatásról nem érkezett jelentés.

Bálna Uhr, 2008. 09. 26. Eger. A szó a stúdióé. 

Update: most kaptam a hírt, hogy a megyei főkapitány telefonált, és arra kér mindenkit, hogy az épületet kettő óráig el kell hagyni az embereknek, mert bezárják az objektumot. Ennek oka, hogy délutánra további tüntetés várható. Egyébként eddig sütött nap, de most nagyon beborult az ég. 16 fok van, gyenge keleti széllel.

Update 2: Sós Tamás 13 óra 49 perckor elhagyta az épületet.

Update 3 (16 óra): A Megyeházát lezárták. A Fazola kaput (esetleg a Sport múzeumot) meglátogatni igyekvők csalódottan tapasztalják, hogy a kapuk zárva vannak. Kiírva semmi sincsen. Éppen tucatnyi turista bandukol tovább, de még előtte készítenek pár fényképet az inpozáns fa kapuról, ha be már nem jutottak. Szemben, a Jóbarátok templom árnyékában 4 fős tömörülés látható. Beszélgetnek. Közelebbről és távolabbról megnézve őket világossá válik, hogy rendőrök. Civil ruhában. Alig feltünő :)

Egyébként ez úton is gratulálni szeretnék a tüntetőknek, Cser Ágnesnek elnök asszonynak, és nem utolsó sorban Sós Tamásnak elnök úrnak. A turistáktól pedig a nevükben is elnézést kívánok...

No és még valami. A Hospinvest valószínűleg az egész dolgot el fogja bukni, ahogyan Megyei önkormányzat is. Már egyszer kimondta a bíróság, hogy formai okok miatt a szerződést nem lehetett volna megkötni. Ezt a Megyei Önkormányzat megfellebbezte, amihez természetes joga van. Eger MJV Önkormányzata is keresetet nyújtott be a bírósághoz a szerződés hiányosságai miatt, és hogy a bíróság semmisítse meg a szerződést, illetve az azt elfogadó közgyűlési határozatot. Ennek azért van jelentősége, mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár addig nem köt szerződést a Hospinvesttel, amíg a bíróság előtt a per folyamatban. Hogy ennek mikor lesz vége, azt nem tudni. A másodfokon eljáró bíróság pedig bárhogyan dönthet. Így akár még érvényes is lehet a szerződés.

A bejegyzés trackback címe:

https://balnavicc.blog.hu/api/trackback/id/tr91682817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása