Tisztelt Koncentrikus Körök, Mélyen Tisztelt Pártoló Tagok!

 
A hazánkban kialakult politikai helyzet miatt szólok Hozzátok. Egyre többen és egyre többet beszélnek a szakértői kormányról, mint lehetséges alternatíva, mely megoldaná hazánk gondjait, bajait. Azonban alig van valaki, aki tudná, hogy mit is jelent a szakértői kormány. Ezúton próbálok nyújtani pár kapaszkodót, mellyel sokat segíthetünk „politikai elitünknek”. A Bálna Párt az alábbiakat javasolja.

 

A miniszterelnök személye:
 
Alapjában véve ugye kell egy mindenki által elfogadható miniszterelnök, akit mindenki támogat, és természetesen érti is a dolgát. Ez a személy nem lehet más, mint dr. Lamperth Mónika, aki már olyan sok területen és minisztériumban mutatta meg rátermettségét, hogy egyértelműen Ő az, aki minden szakterületet átlát, mindenhol megvannak a kapcsolatai, legyen az közigazgatás, vagy akár a gazdasági szektor.
 
A kabinet:
 
Demokratikus sorsolás: A minisztereket, és a szakállamtitkárokat és egyéb kapcsolódó politikai tisztségeket egy random sorsolással választják ki a népességnyilvántartó rendszerből. Így bárki lehet főtisztviselő a kormányban, és megadatik a lehetőség az ország jobbá tételére.
 
Kétkamarás Parlament:
 
A felső kamara:
A demokrácia fényében azonban - véleményem szerint - szakértő választásokat kell tartani. Ebben az esetben szakértők választanak szakértőt, akik szakértelműkkel segítik Mónika szakértői miniszterelnök-asszonyt a tevékenységében. A szakértői (egyfordulós) választáson 772 főt kell megválasztani, így minden szakértőnek lesz egy helyettese, kvázi alszakértői minőségben. A rotációs rendszer (páros-páratlan napokon, vagy páros-páratlan heteken váltják egymást) pedig lehetővé teszi, hogy a szakértői Országgyűlésben mindig részt vegyen az összes szakértő-képviselő. Így egyrészt elkerülhető a nagy munkahelyi stressz és a kiégés, másrészt pedig a több kéz többet dolgozik elv érvényesül.
 
Az alsó kamara:
Ezzel együtt, és emellett egy demokráciában szükség van ellenzékre is, hogy az egyensúly valamelyest meglegyen. (Még sem lehet egy nagykoalícióban, óriási egyetértéssel a nép akaratának eleget tenni. Hogy nézne már az ki?) Ők az ellenszakértők. Az ellenszakértői választást akár lehet nevezni választásoknak is, amire természetesen négyévente kerül sor. Na, ekkor már a nép szavaz az induló politikusokra. Az alsó kamara létszámáról egyelőre még folynak az egyeztetések.
 
 
Mit tesz a Bálna Párt és a Koncentrikus Körök?
 
Mint mondottam, egyelőre a nagypolitikával nem foglalkozunk, hiszen jó lokálpatrióta lévén mi a helyi érdekeket képviseljük, és a helyi választásban leszünk érdekeltek.
Azonban egy dolog biztos: dr. Lamperth Mónikát minden erőnkkel támogatjuk, az ő szakértői kormányában megbízunk. Ő, a megoldás!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balnavicc.blog.hu/api/trackback/id/tr41653941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása